Algemeen

Een rijdend restaurant

Het starten van een foodtruck kan een fantastische kans zijn voor ondernemers die in de voedingsindustrie willen stappen zonder de hoge overheadkosten van een traditioneel restaurant. Heb jij een passie voor de horeca? Voor koken of bakken? Dan is dit wellicht een ideale uitkomst. In deze blog vertel ik je simpelweg over de stappen voor de opzet. Lees je mee?

Ontwikkel een bedrijfsplan

Net als bij ieder ander bedrijf, heeft een foodtruck een bedrijfsplan nodig. Een bedrijfsplan helpt je bij het bepalen van je doelen, het uitvogelen van de financiën nog veel meer, het is een ideale wegwijzer. Bijna als een soort schatkaart kan je ermee te werk gaan. Met een bedrijfsplan kan je ook beter bepalen of je gaandeweg op de juiste koers zit of deze moet bijstellen. Zo kan je weer volgende stappen ondernemen en je bedrijf tot een groter succes maken.

Kies het concept

Het concept moet uniek, memorabel en aantrekkelijk zijn voor de doelgroep. Het menu moet ook gemakkelijk te bereiden en te serveren zijn op een beperkte ruimte. Het is aan te raden om onderzoek te doen naar uw concurrentie en ervoor zorgen dat jouw menu zich onderscheidt. Misschien wil je wel rondrijden met de wagen en ook bestellingen doen. Dan heb je een koelwagen nodig.

Verkrijg vergunningen en vergunningen

Voordat je de foodtruck in gebruik kunt nemen, moet je de nodige vergunningen verkrijgen. Deze kunnen een voedselvergunning, een vergunning van de gezondheidsafdeling en een bedrijfsvergunning omvatten. De vereisten variëren afhankelijk van de locatie en het soort horecazaak. Het kan best even duren voor deze vergunningen rond zijn, dus doe vooraf voldoende onderzoek.

Koop of huur een foodtruck

Het type foodtruck dat je kiest, hangt af van uw budget en behoeften. Je kunt een nieuwe of gebruikte foodtruck kopen of je kunt er een huren. Als je ervoor kiest om een ‚Äč‚Äčtruck te kopen, zorg er dan voor dat deze voldoet aan lokale gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Als je besluit te huren, is het belangrijk dat je een goede deal krijgt en dat je het huurcontract zorgvuldig doorleest om ervoor te zorgen dat je de voorwaarden begrijpt en hier ook akkoord op kunt geven.

Rust uw truck uit

Een foodtruck heeft apparatuur nodig zoals een generator, kookapparatuur, koeling en opslagruimte. Investeer in hoogwaardige apparatuur die bestand is tegen de eisen van een mobiele keuken. Je kan ook een koelcontainer huren om de ingrediënten die je wilt gebruiken, langer te kunnen bewaren.